donderdag 7 oktober 2010

Wat is Mandala school Pushkar

Tijdens een fietsreis in India in 2000 ben ik mee in een klein project voor straatkinderen gestapt. Het was toen zeer kleinschalig, een stuk of 10 kinderen waar we dagelijks voor kookten en een lerares betaalden om hen wat les te geven. In al die jaren zijn er zeer veel vrijwilligers geweest die mee hielpen. We hebben met vallen en opstaan veel geleerd, en het project is ondertussen stevig gegroeid.

We hebben nu een Indische manager, een kok, twee leraressen, twee helpers en een poetsvrouw in dienst, en er komen dagelijks ongeveer 40 kinderen. We betalen ook voor enkele kinderen het schoolgeld van een goeie prive-school, waar ze voltijds les krijgen, en volgen die kinderen ook mee op.

We werken met een budget van 6000 Euro per jaar. Hiermee worden zowel huur van de gebouwen, lonen van de werkers en werkingskosten gedragen.

Ik ga regelmatig ginder poolshoogte nemen en bijsturen, vorige winter was ik 6 maanden daar met mijn gezin. We organiseren jaarlijks een filmavond (einde november-begin december) met lekker Indisch eten en rekenen op een aantal sponsors voor de financiële kant van de zaak.2 opmerkingen:

  1. Het deed echt deugd om je weer te zien, makker. We hebben genoten van de films én van het lekkere Indische eten. Wensen je veel succes met de verderzetting van het project.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En om deze blog wat leven in te blazen stuur ik meteen maar een tweede reactie. Maak je klaar voor nog meer bezoekers, want ik gooi het adres van je blog morgen op de Marco Polo...

    BeantwoordenVerwijderen