zondag 5 maart 2023

Bezoek Mandalaschool feb 2023

Namaste,

Na drie jaar zijn we hier eindelijk nog eens terug met een update. 

Geladen met 80 kg aan spelmateriaal trok ik samen met drie vrienden naar Pushkar. Het was er een blij weerzien en op het eerste zicht verliep alles zeer goed in de school. Bij nader inzien was er toch wel wat nood aan wat herstructurering, wat nieuwe input en duidelijke afspraken over hoe het verder moet.

Zo hebben we twee extra personeelsleden aangeworven, hebben we de werkingsuren duidelijk afgebakend en ook enkele praktische inrichtingen verbeterd. Zo weten we weer wat we mogen verwachten van elkaar, en kunnen we dit jaarlijks evalueren.

We werken nu met een groep van maximum 35 kinderen, van 8.30 tot 12.30 uur. Op die tijd kunnen de kinderen zich wassen, krijgen ze twee maaltijden, krijgen ze een uur les en een uur spel. Daarnaast besteden we ook aandacht aan wat gymnastiek en yoga-meditatie. Ook in de lessen willen we wat meer artistieke vaardigheden aan bod laten komen, zoals knutselen, voordracht, dans en muziek.



We gaan dus door met dit kleinschalige project, waar de hoofddoelstelling blijft om voor deze kinderen die in zeer armzalige tentenkampen wonen, enkele uurtjes per dag een veilige, aangename omgeving te voorzien, waar ze weer even kind kunnen zijn. Ongehinderd kunnen spelen en een basis educatie kunnen krijgen. Daarnaast proberen we ook sommigen verder naar een privéschool te laten doorstromen.

Ons budget zal iets worden opgevoerd, naar 1.200 Euro per maand. Dat is niet zo heel veel, want we betalen hiermee lonen voor 6 medewerkers, huren een gebouw met alle energierekeningen, en voorzien 2 maaltijden voor 35 kinderen. 





Maar we hebben dus 14.400 Euro per jaar nodig. En daarvoor blijven we op zoek naar sponsors. Dat kan via een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage op rekening nummer : BE14 5230 4138 1083 met vermelding "sponsor 2023".

Daarnaast doen we ook een Festival, ergens einde juni (juiste datum volgt)... met een maaltijd en wat optredens. Op die manier hopen we het nodige bedrag bijeen te krijgen.

Er zijn ook mensen die de Mandalaschool steunen door een feestje te geven voor een of andere reden waar mensen een bijdrage kunnen geven aan de school. Dat kan natuurlijk altijd.

Ik blijf er voor zorgen dat elke Euro rechtstreeks naar ginder gaat, en optimaal wordt benut.

Bedankt voor het vertrouwen.

Dieter










Geen opmerkingen:

Een reactie posten